Roest test

 
 
Home

       

 

            

   
                 
   
                 
   

            

            

Roest test 2 Link

 

Alles over roest Link
Rustyco test Link
Brunox test Link
Fluid film en perma film test Link
RX 5 en RX 10 test Link
Roest proces test Link
Cola ontroesten metaal test Link
Azijn ontroesten metaal test Link
Zoutzuur ontroesten metaal test Link
Uiensap ontroesten metaal test Link
HG roestoplosser test Link
Kruip test anti roest producten Link
Blanke lak of olie op blank metaal roest test Link

 

Deze roest test voer ik zelf uit, er zijn dus geen belangen van anderen bij.
De test plaatjes waren allemaal zwaar veroest voor de behandeling, elk plaatje is aan 1 zijde 2 keer behandelt, de witte plaatjes zijn daarna in de lak gezet.
De test plaatjes liggen op het dak van een huis en er zal om de zoveel tijd een update volgen.
De test is op 27 april 2010 naar buiten gegaan.

                       

   
           
   
           
   
           
   
           
   
           
   
           
       

                   

Update roest test 11.dec.2010 Link
Update roest test 6.juni.2011 Link
Update roest test 18.aug.2011 Link
Update roest test 13.dec.2011 Link
Update roest test 23.maart.2012 Link
Update roest test 10 jan.2013 Link
Update roest test 12 jan 2014 Link
Update roest test 2 feb 2016 Link
Update roest test 21 Juni 2018 Link
Update roest test 7 Maart 2019 Link

 

Resultaten roest test

 

Hammerite

De hammerite is een dikke verf, om roest goed te kunnen behandelen is het mooiste om er 3 lagen voor te gebruiken, je kan hammerite verdunnen maar niet met terpetine, je hebt voor hammerite speciale hammerite verdunner, een volgende laag mag je aanbrengen na 4 uur drogen maar binnen de 8 uur, na 8 uur mag er gedurende 2 weken geen nieuwe laag worden aangebracht, uit de test is gebleken dat de roest behoorlijk lang weg blijft met hammerite, de hammerite wordt wel erg hard wat als nadeel is dat het ook kan scheuren als er beweging zit in de behandelde oppervlakte.

www.hammerite.nl

 

Ruwa jachtlak

De ruwa jachtlak is natuurlijk niet bedoelt om roest te behandelen, maar vond het toch wel interessant om hem te testen, moet zeggen dat hij na ongeveer een jaar op roest heeft gezeten erg goed uit de bus komt, veel beter dan andere speciale roest middelen, ik heb bij deze test 2 lagen ruwa jachtlak gebruikt.

 

Motip bitumen

Motip bitumen is natuurlijk niet bedoelt om over roest heen te smeren, toch heb ik deze test gedaan om te kijken wat het ging doen, conclusie was dat het prima helpt tegen steen slag maar het houd het roesten niet tegen, ik heb ook het vermoeden dat het niet de vocht tegenhoud voor het metaal, ik heb al meerdere testen gedaan met motip bitumen maar het roest proces onder de bitumen gaat al weer snel verder, ik zeg aanrader voor steenslag bescherming maar niet over roest aanbrengen.

www.motip.nl

 

Scheepsteer

 

De scheepsteer heb ik van iemand gekregen om het uit te proberen, het gaat hier om ouderwetse scheepsteer, ik heb de scheepsteer op verschillende manieren uitgeprobeerd maar mijn conclusie is dat de scheepsteer weinig roest tegen houd en dat de aangebrachte laag scheepsteer niet zo goed bestand is tegen weersinvloeden, de aangebrachte laag werd al snel dunner en zo kwam de roest weer boven.

 

Volvoline tectiel

De valvoline tectiel is natuurlijk niet gemaakt om over roest heen te spuiten toch heb ik deze test gedaan om te kijken wat het ging doen, het doet het niet zo goed op roest, ik heb al meerdere testen gedaan met volvoline tectiel maar mijn conclusie is net zoals bij motip bitumen dat het niet de vocht tegenhoud voor het metaal, het roest proces gaat al weer snel verder onder de volvoline tectiel, de volvoline tectiel droogd ook snel uit in de zon en gaat dan barsten, de aangebrachte volvoline tectiel wordt ook snel dun onder onze weersinvloede.

www.valvoline.nl

 

Volvoline ML

De valvoline ML vindt ik redelijk tot goed werken op roest, de valvoline ML wordt ook dunner door onze weersinvloeden daarom als je volvoline ML jaarlijks herhaald dat er dan goede resultaten mee te halen zijn, als de zon op de valvoline ML staat wordt het ook weer zacht en vloeit hij weer een beetje dicht wat natuurlijk wel een voordeel is tegen vocht, ik gebruik het zelf regelmatig voor binnenkant deuren binnenkant dorpels binnenkant chassis balken en andere plekjes waar je niet normaal bij kan komen, let wel op dat je over volvoline ML niks meer heen kan spuiten, dus niet na de valvoline ML tectiel spuiten, blijft niet echt lekker zitten.

www.valvoline.nl 

 

Histor ijzermenie

De histor ijzermenie gebruik ik best veel, ik heb al vele testen gedaan met histor ijzermenie en vindt het een goed product, ik heb zelfs een hele auto na blank schuren in de histor ijzermenie gezet en heeft de hele winter buiten gestaan, na de winter was het nog steeds prima, het beste is natuurlijk de menie af te lakken.

www.histor.nl

 

Noverox

De noverox heb ik getest met af te lakken en zonder af te lakken, de niet afgelakte noverox was al weer snel aan het roesten, de afgelakte noverox doet het nog steeds prima.

 

Owatrol

De owatrol is toch wel 1 van mijn favorieten Ik heb de owatrol getest met af te lakken en zonder af te lakken , mensen die denken ik breng owatrol aan en klaar die hebben het mis, de owatrol werkt prima als je hem daarna aflakt, alleen owatrol aanbrengen is niet genoeg, de laag owatrol lost op door onze weersinvloeden , dit duurt ongeveer een half jaar, ligt er ook een beetje aan hoeveel lagen je aanbrengt maar oplossen doet het, dus een prima combinatie is 2 lagen owatrol en daarna met een goede lak dekken, let wel goed op dat je over owatrol geen 2 componenten lak kan aanbrengen, over de owatrol moet echt een goede deklaag dus geen tectiel of bitumen die combinatie gaat ook gewoon weer roesten, als je owatrol gebruikt laat het dan wel minimaal 24 uur drogen voor de volgende laag.

www.owatrol.com

 

RX5

De rx5 heb ik getest met af te lakken en zonder af te lakken, de niet afgelakte rx5 heeft het wel even uitgehouden maar begint nu ook wel een beetje te roesten doordat de laag dunner wordt  door onze weersinvloeden, ik weet dat je rx5 ook moet aflakken met bijvoorbeeld rx10 maar wou ook zien wat het zonder aflakken deed, de afgelakte rx5 doet het nog steeds prima, laat de rx5 wel minimaal 24 uur drogen voor de volgende laag aflakken kan met een goede synthetische verfsoort op alkydharsbasis.

www.caprotech.nl

 

Corroless antie roest primer

Corroless is een dikke antie roest primer, droogd ook erg snel op, vindt de vloeibaarheid minder dan wordt aangegeven, de corroless heb ik getest met af te lakken en zonder af te lakken, de niet afgelakte corroless doet het na bijna een jaar nog erg goed, de afgelakte corroless doet het ook nog goed.

 

Brantho korrux

Brantho korrux is bij veel mensen niet bekend, brantho korrux is een 3 in 1 systeem en kan aangebracht worden als hechtprimer of als grondlaag en deklaag, de brantho korrux is ook wel een beetje dik spul, tot nu toe doet hij het erg goed, zit er zelfs over na te denken om de bodem van mijn amerikaan er mee te doen.

www.reynchemie.com

 

Fertan

Fertan, tja, ik heb fertan op zoveel manieren getest dat ik geen manier meer weet om het te testen, sorry voor de mensen die gek op fertan zijn het is mijn nog niet gelukt om er goede resultaten mee te krijgen, fertan komt bij mijn als slechtste uit de bus, de duitste roest test zegt ook wel genoeg over fertan, de duitse roest test is ook te zien op deze website.

www.rustbuster.nl

 

Valma roest omvormer

De valma roest omvormer heb ik getest met af te lakken en zonder af te lakken, de niet afgelakte valma was al weer snel aan het roesten, de afgelakte valma begint nu ook al weer een beetje te roesten, de valma komt bij mijn niet zo best uit de test.

 

Gekookte lijnolie

De gekookte lijnolie heb ik getest met af te lakken en zonder af te lakken, de niet afgelakte lijn olie heeft het wel even volgehouden maar de laag wordt al dunner door onze weersinvloeden, dus de roest wordt al weer zichtbaar, de afgelakte lijnolie doet het nog steeds goed, de lijnolie heeft een zeer lange droog tijd, ik adviseer minimaal 48 uur te wachten voor de volgende laag.

 

Hars

De 2-componenten polyester hars heb ik ook getest op roest, het is natuurlijk niet de bedoeling om de hars op roest te smeren maar wou toch zien wat het deed, tot nu toe gaat hij nog redelijk goed na bijna een jaar, je ziet de vocht een beetje langs de randen kruipen maar over de hele roest plaat is hij nog aardig goed, ik merk in de test dat de roest vaak weer begint bij de randen, ik hecht daar niet zo heel veel waarde aan, ik kijk meer wat hij over de hele plaat doet.

www.motip.nl 

 

Loodmenie

De bekende ouderwetse loodmenie heb ik getest met af te lakken en zonder af te lakken, de niet afgelakte loodmenie gaat nog erg goed, de afgelakte loodmenie gaat ook nog erg goed, het is jammer genoeg niet meer gewoon verkrijgbaar in Nederland door de milieuregels, het is een beetje dikke menie en droogt behoorlijk snel, laat de loodmenie wel goed drogen minimaal 24 uur voor de volgende laag, dit heeft te maken met de werking van de loodmenie op het metaal.

 

Brunox

De brunox, over de brunox, de test is pas begonnen ik heb daar dus nog geen mening over, de link naar de brunox test staat boven aan de pagina, ik heb van de importeur een uitgebreide test pakket gekregen.

www.brunox.nl

 

Action

Dit product heb ik bij de action gevonden, deze heb ik alleen maar getest in afgelakte staat, tot nu toe doet hij het nog goed, het droogt langzaam.

 

Rustyco

De rustyco heb ik uitgebreid getest in de rustyco test, ik vindt dat rustyco doet wat het beloofd, het vreet letterlijk de roest van het metaal af, rustyco krijgt van mijn een dikke 10.

www.rustyco.nl

 

Fluid film en perma film

De Fluid film en perma film, over de Fluid film en perma film, de test is pas begonnen ik heb daar dus nog geen mening over, de link naar de Fluid film en perma film test staat boven aan de pagina, ik heb van de importeur een uitgebreide test pakket gekregen.

 www.fluidfilm.nl

 

Home