Voltage meten auto

 
 
Home

Voltage meten auto

We gaan het hebben over voltage meten.

Om de voltage te meten bij bijvoorbeeld een accu een schakelaar of een draad heb je een volt meter nodig, je kan natuurlijk ook een multimeter gebruiken.

Bij een multimeter steek je het zwarte pennetje in het gaatje van COM en je steekt het rode pennetje in het gaatje waar het volt teken bij staat.

Als je een multimeter hebt met een automatische bereikinstelling is dit niet nodig.

Draai de bereikinstelling knop van de multimeter naar de juiste voltagemeetgebied, als je niet weet welk bereik je moet hebben begin dan met de hoogste.

Voltage meten.
Om voltage te meten heb je een min en een plus nodig, , de min pen kan op de min pool van de accu of ergens op de carrosserie.
 
Dit omdat de gehele carrosserie min is, het moet natuurlijk wel blank metaal zijn, zoals een bout of een schroef die verbonden is met de carrosserie, gewoon ergens op de carrosserie werkt niet want de lak isoleert de min.

Je kan nu met de plus pen op verschillende punten naar voltage meten , dit kan bijvoorbeeld bij een apparaat een lamp een schakelaar een relais enzo, je hoeft niet bang te zijn voor kortsluiting zolang je op deze manier voltage meet.

Ga dus nooit met een massa op zoek naar spanning.

Zonder de motor te starten heb je op de meeste punten rond de 12 volt staan, bij lopende motor is dat rond de 14 volt.
Als je ergens aan het meten bent en je verwacht voltage te meten en je meet niks dan kan er een zekering uit liggen of je hebt een andere storing.

 
Voltage meten auto met Morpheus op YouTube 

 

Home