Remvloeistof vervangen en het remsysteem ontluchten auto

 
 
Home

Remvloeistof vervangen en het remsysteem ontluchten auto

We gaan het hebben over remvloeistof vervangen en het remsysteem ontluchten, waarom remvloeistof vervangen en het remsysteem ontluchten

Waarom is het belangrijk om de remvloeistof regelmatig te vervangen
Omdat remvloeistof de eigenschap heeft dat het water aantrekt moet het periodiek worden ververst, zodra er vocht bij je remvloeistof komt brengt dat de remeigenschappen in gevaar.

Hoe vaak moet je de remvloeistof vervangen
Het is aan te raden de remvloeistof om de 2 jaar te vervangen.

Om de remvloeistof te vervangen, heb je geen speciaal gereedschap nodig. Houd wel een vaatje met een slangetje bij de hand waarin je de oude remvloeistof kan opvangen.

Om de remvloeistof te vervangen
Stap 1

Maak eerst de omgeving van de vulopening van het reservoir schoon voordat je het open doet, zo voorkom je dat er vuil in valt.

Stap 2
Nu kan je de auto opkrikken of op een brug zetten, de wielen verwijderen en een slangetje aansluiten op een van de ontluchtnippels. Laat het systeem gedeeltelijk leeglopen door de ontluchtnippel te openen en het rempedaal in te trappen.

Stap 3
Trap het rempedaal rustig in, en laat hem weer langzaam omhoog komen, doe je dit te snel kunnen er luchtbellen in je systeem komen, als het lukt trap je rempedaal ook niet helemaal op de bodem, hierdoor kan je hoofdremcilinder beschadigen.

Ontluchtingsnippels kunnen erg vast zitten, ga hier voorzichtig mee om, ze kunnen zelfs afbreken, en dan heb je een probleem.

Belangrijk, vul het reservoir bij met de juiste remvloeistof, je hebt DOT 3 DOT 4 en DOT 5, kijk in je boekje jij nodig hebt voor jou auto, meng ze niet met elkaar.

Stap 4
Zodra het reservoir bijna leeg is, kan je het met nieuwe vloeistof vullen. Zorg er wel voor dat je de nieuwe remvloeistof bijvult voordat het reservoir helemaal leeg is want anders komt er lucht in het systeem. Mocht dit toch gebeuren, is het noodzakelijk om het remsysteem te ontluchten.

Stap 5
Bedien nu het rempedaal een aantal keren totdat er heldere vloeistof in de slang zichtbaar wordt. Sluit dan de nippel. Herhaal deze stap voor elk wiel en let erop dat er voldoende vloeistof in het reservoir zit.

Je hebt ook ketels om je remmen te ontluchten of je remvloeistof te vervangen, deze sluit je aan op je remvloeistofreservoir, deze zorgt dat er genoeg remvloeistof in het reservoir blijft en dat er druk op het systeem blijft staan.

Met deze methode hoef je niet het rempedaal te gebruiken, dus alleen stuk voor stuk de nippel open te draaien tot er heldere remvloeistof uit komt.


Waarschuwingslampje branden
Als het waarschuwingslampje voor de remmen gaan branden nadat je de remvloeistof hebt vervangen, dan is het vloeistofniveau in het reservoir waarschijnlijk te laag.

Afhankelijk van de dikte van de remblokken moet je de remvloeistof bijvullen. Zijn de remblokken behoorlijk versleten, vul dan niet tot aan de max, want dan zal het reservoir overstromen als de remblokken vervangen worden. Vervang de remblokken zo snel mogelijk.

Remmen ontluchten
Remmen ontluchten werkt bijna hetzelfde, alleen hoef je dan niet op de helderheid te letten maar of je luchtbellen ziet in het slangetje wat je hebt aangesloten op je nippel, ook hoef je dan niet alle vloeistof te vervangen.

 

Remvloeistof vervangen en het remsysteem ontluchten auto met Morpheus op YouTube 

 

Home