Luchtfilter vervangen auto

 
 
Home

 

Luchtfilter vervangen auto
We gaan het hebben over luchtfilter vervangen, Waarom het luchtfilter vervangen.

Het luchtfilter heeft ook een levensduur, is deze sterk vervuild dan zal u motor minder gaan presteren.

1 Open de motorkap.
Weet je niet waar de hendel zit, zoek dit dan op in je boekje van de auto. kijk dan ook meteen waar de windhaak en het luchtfilter zit.
Het luchtfilterhuis zit meestal vooraan bij een van je koplampen. Het zit meestal in een plastic behuizing. Aan het luchtfilterhuis zit een buis die naar de motor gaat.

2 Maak het luchtfilterhuis open
Het luchtfilterhuis bevat meestal wat clipjes of schroefjes. De clipjes kun je openmaken of de schroefjes los draaien, daarna de bovenkant of zijkant van het luchtfilterhuis verwijderen, nu zie je je luchtfilter zitten.3 Verwijder het oude luchtfilter
Haal het oude luchtfilter uit het luchtfilterhuis. Je kunt het luchtfilterhuis schoonmaken of uitzuigen als er rotzooi in zit. Bladeren, dode beestjes of zand/stof kun je het best verwijderen want anders kan het in je motor terecht komen.

4 Plaats het nieuwe luchtfilter
Het nieuwe luchtfilter plaats je op dezelfde manier als het oude luchtfilter er uit kwam. Gewoon het filter in het luchtfilterhuis plaatsen dus.5 Maak het luchtfilterhuis weer dicht
Doe het deksel van het luchtfilterhuis er weer op. Kijk goed of het luchtfilter goed afsluit en of er geen lucht langs kan lopen. Maak de clipjes of schroefjes weer vast.
 

Luchtfilter vervangen auto met Morpheus op YouTube  YouTube

 

Home