Kortsluiting hebben en vinden auto

 
 
Home

 

Kortsluiting hebben en vinden auto

We gaan het hebben over kortsluiting hebben, en hoe we kortsluiting kunnen vinden.

Je hebt constante kortsluiting maar je hebt ook kortsluiting die af en toe voorkomt, deze is wel lastiger te vinden.

Als er af en toe steeds dezelfde zekering uit springt, dus om de dag of om de paar dagen dan heb je ergens af en toe kortsluiting.

Gebruik nooit een zekering met een hogere waarde, dit kan schade en brand veroorzaken.

Kortsluiting kan ontstaan door beschadigde bedrading bijvoorbeeld een doorgesleten plus draad uit de kabelboom die tegen de massa van de carrosserie komt, dit kan komen na demontagewerkzaamheden of na een aanrijding waardoor de kabelboom knel is komen te zitten.

Ook kan er kortsluiting ontstaan door verkeerd aansluiten van bedrading, interne sluiting in componenten, indringen van vocht in stekkers en regelapparaten, te veel later aangesloten componenten op 1 zekering.

Er bestaat een handige truc om kortsluitingen op te sporen zonder dat het een steeds zekeringen kost, je haalt de zekering er uit en plaats op de plek van de zekering een lamp.

Wanneer er niet teveel gebruikers aangesloten zijn zal de lamp zacht branden en de aangesloten apparaten zullen gewoon werken. Treedt er echter een kortsluiting op dan zal de lamp vol gaan branden.

Op deze manier kun je dus rustig overal aan de bedrading rommelen totdat de lamp fel zal gaan branden wat aangeeft dat de kortsluiting in die buurt gezocht zal moeten worden.

 

Kortsluiting hebben en vinden auto met Morpheus op YouTube 

 

Home