Koelsysteem afpersen auto
 

 
 
Home

 

Koelsysteem afpersen auto

We gaan het hebben over je koelsysteem afpersen, dus je koelsysteem controleren op lekkage

Als je regelmatig koelvloeistof moet bijvullen of je ziet af en toe een plasje koelvloeistof onder je auto, dan heb je dus een ergens koelvloeistof lekkage.

Je hebt uitwendige lekkages en je hebt inwendige lekkages.

Als je uitwendige lekkages hebt kan dat zijn bij je radiator en je aansluitingen van je radiator, je kachelslangen, je kachel radiator,
pakkingen bij je thermostaat, pakkingen bij je waterpomp, en het kan zelfs tussen koppakking vandaan komen.

Als je inwendige lekkage hebt, is dat meestal de koppaking, dit kan je herkenen aan witte rook uit de uitlaat.

Als de koelvloeistof doorlekt naar de oliekanalen is dit herkenbaar aan de witte drap die aan de peilstok van de motorolie zit.
 
Als je een automatische versnelingsbak hebt zit er ook vaak een koeler van automatische olie in de koelvloeistof van je radiator, hier kan hij ook gaan lekken, dan krijg je dus koelvloeistof in je automaatolie

Meestal gaat koelvloeistof pas lekken onder druk, dit is meestal onder bedrijfstemperatuur, Op dat moment is de thermostaat open en staat het koelsysteem onder druk.

Is de lekkage niet zo heel duidelijk of kan je het niet makkelijk vinden dan heb je een pomp waar je het systeem mee af kan persen, zo zet je druk op het systeem en kan de lekkage zichtbaar worden.Sluit nu de pomp aan met de juiste adapter op het koelsysteem en zet het systeem onder druk, 1 a 2 bar is genoeg, zet het systeem nooit onder teveel druk.

Ga nu zoeken naar de lekkage.

 

Koelsysteem afpersen auto met Morpheus op YouTube  YouTube

 

Home