Kleppendekselpakking vervangen auto

 
 
Home

 

Kleppendekselpakking vervangen auto
We gaan het hebben over je kleppendekselpakking vervangen.

Wat doet de kleppendeksel pakking.

De kleppendekselpakking zorgt voor een afdichting tussen je cilinderkop en de kleppendeksel.

Waarom kleppendekselpakking vervangen.

Als de kleppendeksel pakking gaat lekken loopt er olie tussen je cilinderkop en je kleppendeksel uit.

A je verliest motorolie
B je motorblok gaat onder de olie zitten
C je motorblok gaat olie druppelen aan de onderkant
D de olie kan op hete onderdelen komen en veroorzaakt dan rook onder de motorkap, met als gevolg onaangename olie geur.

Hoe kan de de kleppendekselpakking gaan lekken.
Klepdekselpakkingen waren vroeger meestal van kurk, deze hadden een nog grotere kans op lekkage, tegenwoordig zijn de Klepdekselpakkingen van rubber of plastic.

Door het verouderingsproces en de chemische en mechanische belasting word je Klepdekselpakkingen hard en poreus, hierdoor kan hij gaan lekken.

De kleppendekselpakking vervangen
Eerst moet je natuurlijk de kleppendeksel verwijderen, deze zit meestal vast met een aantal schroefjes, deze kunnen van lengte variŽren, hou ze dus op volgorde.

Wat ook handig is, maak even een foto hoe alles nu zit, bij sommige autoís zitten de bougies in of door je kleppendeksel geschroefd.

Als je de bougie kabels moet verwijderen is het handig om deze te nummeren, zo weet je met in elkaar zetten waar welke kabel heeft gezeten, het zou ook kunnen dat er nog wat slangen en leidingen op je kleppendeksel zitten aangesloten, haal deze ook los.

Stap 1
Haal zo nodig de bougiekabels slangen en leidingen weg van de kleppendeksel.
Stap 2
Draai de boutjes of moertjes los waar de kleppendeksel mee aan de cilinderkop zit, het beste is dit om van binnen naar buiten te werken met los draaien, dus eerst de schroefjes die in het midden zitten en dan met losdraaien naar buiten werken
Stap 3
Verwijder nu de kleppendeksel, deze kan vast zitten, kijk of het lukt om hem op te wippen met een schroevendraaier ofzo, doe dit voorzichtig
Stap 4
Verwijder nu de oude pakking van de kleppendeksel, maak ook gelijk de binnenkant schoon van de kleppendeksel, er kan ook vloeibare pakking zijn gebruikt, verwijder die dan ook.
Stap 5
Maak de rand van de cilinderkop waar de kleppendeksel op valt ook gelijk schoon, hier kunnen ook nog resten van oude pakkingmateriaal op zitten, , er kan ook vloeibare pakking zijn gebruikt, verwijder die dan ook.
Stap 6
Kijk even of je nieuwe kleppendekselpakking de goeie is, is het de goeie dan kan je hem gaan monteren.

Soms is het handig om de nieuwe kleppendekselpakking op je kleppendeksel te leggen en dan te monteren op je cilinderkop

Soms is het ook handig om je nieuwe kleppendekselpakking op je cilinderkop te leggen en dan je kleppendeksel te monteren
Stap 7
Er zijn auto,s bij waar een pakking gebruikt word in combinatie met op sommige delen vloeibare pakking, kijk dit wel na of dat het geval bij jou auto is.
Stap 8
Draai nu de boutjes of schroefjes in dezelfde volgorde weer op de plek waar ze vandaan kwamen, draai ze nu handvast aan.

Het beste is om te kijken met welk moment je ze moet vast zetten, zet ze nooit te strak, hierdoor kan de kleppendeksel weer gaan lekken, te los is ook niet goed, het beste is dus op het goeie moment vast zetten. 10 a 15 NM
Stap 9
Monteer nu ook weer alle slangen en leidingen op de kleppendeksel.
Stap 10
Rij nu een rondje en kijk of de kleppendeksel nog ergens lekt, heb je alles goed gedaan dan zal hij droog blijven van olie.

 

Kleppendekselpakking vervangen auto met Morpheus op YouTube 

 

Home