Oldtimer schorsen

 
Home

Oldtimer schorsen

 

Schorsing oldtimer

Indien u voor een lange periode van plan bent uw auto niet te gebruiken, kan het voordeliger zijn om een schorsing van de geldigheid van uw kentekenbewijs aan te vragen. Hiermee vraagt u een tijdelijke vrijstelling van wegenbelasting aan omdat u uw auto niet gebruikt. Tijdens deze schorsing, die in principe 12 maanden geldig is, mag u niet met uw auto op de openbare weg en mag u uw auto hier dan ook niet op parkeren. Het aanvragen van een dergelijke schorsing kost u wel geld, bereken zelf dus eerst goed of het daadwerkelijk kostenbesparend voor u is. Een aanvraag van schorsing van de geldigheid van uw kentekenbewijs kunt u bij grotere postkantoren doen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs, deel II (of deel IB) en deel III (of deel II) van het kentekenbewijs mee te nemen.

Online uw voertuig schorsen

Als u uw voertuig (tijdelijk) niet gebruikt kunt u via deze website de geldigheid van het kenteken van uw voertuig schorsen en ook de schorsing verlengen of opheffen. Eerder kon dat alleen via een PostNL Postkantoor of een RDW-loket. Online schorsen kan vanuit huis, 24 uur per dag, 7 dagen per week. U heeft dan een DigiD inlogcode en internetbankieren nodig.

Verlengen schorsing

Wilt u uw voertuig langer dan 1 jaar schorsen, dan kunt u de bestaande schorsing vanaf 6 weken vr de einddatum met 1 jaar verlengen. Hierbij geldt dat de nieuwe einddatum gelijk is aan de einddatum van de oude schorsing, plus n jaar.
U ontvangt van de RDW een tenaamstellingsbewijs (deel 1B) met daarop de nieuwe einddatum. Het oude Tenaamstellingsbewijs moet u na ontvangst van het nieuwe bewijs vernietigen. Via het post- of TNT-kantoor is het niet mogelijk om de schorsing vr de einddatum te verlengen.

Schorsen bij oldtimers voor 1960

Voor oldtimers van vr bouwjaar 1960 is geen APK (meer) nodig. Ook het betalen van houderschapsbelasting is niet nodig. Voor ontschorsing is het bij deze oldtimers dus alleen noodzakelijk de (WA-)verzekering te activeren.

Schorsing opheffen

Als uw oldtimer van n bouwjaar 1959 is moet u het voertuig APK laten goedkeuren, vrdat u de schorsing kunt opheffen. U kunt daarvoor met uw voertuig op eigen wielen naar de keurende garage rijden. Voorheen was het nog nodig zon rit bij de Belastingdienst aan te melden; dat hoeft tegenwoordig niet meer.Wl is het zo, dat u -als u gecontroleerd wordt- moet kunnen aantonen dat er een keuringsafspraak is.

Prijzen schorsen

Oldtimers 23,90
Verlengen schorsing 23,90

 

Home