Oldtimer belastingvrijstelling

 
Home

Oldtimer belasting

 

Oldtimers ouder dan 40 jaar altijd vrijstelling

Vanaf 1 januari 2014 geldt een vrijstelling van mrb voor alle motorrijtuigen van 40 jaar en ouder. De vrijstelling geldt voor:

bezine diesel en lpg oldtimers

Motorfietsen

Bussen

Vrachtauto,s

Kampeerauto,s

 

Oldtimers van 26 tot 40 jaar oud die op benzine rijden

Voor oldtimers die op benzine rijden, geldt vanaf 1 januari 2014 een aangepast tarief voor de mrb. Dit geldt dus alleen voor voertuigen die vanaf 1 januari 1974 tot en met 1987 voor het eerst zijn toegelaten op de weg. Het gaat hier om:

Personen en bestelauto,s

Motorfietsen

Bussen

Vrachtauto,s

 

Aangepast tarief mrb

Voor deze oldtimers betaalt u het kwarttarief met een maximum van € 120 per jaar (€ 30 per kwartaal). Voorwaarde is dat u in de maanden december, januari en februari niet met de oldtimer rijdt. Wordt er toch gereden in die maanden, dan geldt een forse verzuimboete. Moet de auto in deze maanden een apk-keuring ondergaan, dan kunt u een tijdelijke ontheffing vragen. De regeling eindigt in 2028, als de auto’s die in 1987 zijn toegelaten 40 jaar oud zijn.

 

Oldtimers jonger dan 40 jaar op diesel of lpg

Voor deze auto’s betaalt u vanaf 1 januari 2014 het normale mrb-tarief.

Haalt u de ingebouwde lpg-installatie uit de auto en gaat de auto weer op benzine rijden? Dan kan de auto vallen onder de overgangsregeling voor motorrijtuigen die op benzine rijden. Daarvoor moet de auto wel voldoen aan alle voorwaarden van de overgangsregeling.

 

Home