Alles over uitdeuken

 
Home

       

Uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten is een efficiënte en kostenbesparende reparatietechniek.
Deukjes als gevolg van bijvoorbeeld parkeerschade en dergelijke kunnen uit de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden. Met speciaal gereedschap en een speciale lamp wordt het deukje er nauwkeurig uitgehaald, de originele lak blijft met deze reparatietechniek intact en met deze milieuvriendelijke techniek is een besparing te realiseren van 30 tot 40% ten aanzien van traditioneel.

Wanneer kan uitdeuken zonder spuiten worden toegepast

Bijna alle deuken (als de lak niet is beschadigd) die niet groter zijn dan een 2 euro muntstuk, kunnen door middel van deze techniek onzichtbaar uitgedeukt worden. Het betreft deukjes veroorzaakt door winkelkarretjes, openslaan van autodeuren, parkeerdeukjes. Deze schadereparatie is financieel voordeliger (denk hierbij aan de- en montage, geen voorbewerken, geen spuiten) en dus ook nog eens milieuvriendelijk en je ziet geen kleurverschil.

                  

Link naar uitdeuken zonder spuiten op YouTube www.youtube.com

 

Restylen met lijmtechniek

Als het restylen met de hulpstukken niet lukt,doordat je niet achter de deuk kan komen, is er ook nog de lijmtechniek. Hiermee kan je de meeste deukjes alsnog verwijderen of in ieder geval verminderen.

                                                                       

Magnetic Dent Remover

De Magnetic Dent Remover. Deze volautomatische 'springback'-machine van Beulentechnik AG uit Zwitserland is een toestel dat ook mensen zonder ervaring in UZS kunnen gebruiken. Het gepatenteerde systeem werkt met inductie en magnetisme en voldoet aan de EMC-normen. De magnetische kop wordt op een plaatje gezet, met de opening in het centrum. De temperatuur wordt ingesteld, de magneet geladen en de plaat warmt via inductie op. De magneet veroorzaakt een 'springback'-effect, waardoor de bluts een buil wordt die men met een knockdown gemakkelijk kan verwijderen.

              

Link naar magnetic dent remover op YouTube www.youtube.com

                                                       

Hefboomtechniek

Bij het uitdeuken zónder spuiten wordt het hefboomsysteem toegepast. De deuk moet aan de achterzijde (binnenkant) goed bereikbaar zijn. Met behulp van een restyle tool wordt de deuk er op deze manier “uitgemasseerd.

      

        

Uitdeuken met las trekplaatjes

                        

           

           

Link naar miracle airo power op YouTube www.youtube.com

 

Metaal plaatselijk te verhitten en weer snel af te koelen

Door het metaal plaatselijk te verhitten en weer af te koelen krijgt het metaal weer een beter model.

     

Uitdeuk set

  


Home